Maiden trip

Svane 0 Reacties

Ok, niet echt een Maiden Trip voor het schip, maar wel voor de bemanning met dit schip. 

Dinsdagmiddag, 27 december 2016. Na de nodige uitleg van de vorige eigenaar is het tijd om de Svane van Brouwershaven over te brengen naar haar nieuwe ligplaats in Port ZĂ©lande.
5 mijl met een mooie 3bf uit het noordwesten. Met het nodige opkruisen dus anderhalf uur onderweg.

Samen met Kristof varen we vlot de ligplaats in Brouwershaven uit. Mooi, voor de eerste keer. Een S-spant staat er immers niet voor gekend om wendbaar te zijn aan lage snelheden. De boegschroef, een luxe op dit formaat boten, helpt overduidelijk mee.

Eens de haven buiten is er een vrij smalle doorgang om de vaargeul rond het eilandje ‘Dwars in de weg’ te bereiken. En in de winter wordt ook nog eens een deel van de boeien in die doorgang weggenomen, horen we later. We waren zo druk bezig met de boot klaar te maken om de zeilen te hijsen dat we niet in de gaten hadden dat de bodem steeds dichterbij kwam. Tot we het ineens wel in de gaten hadden en de boot vast kwam te liggen op een zandbankje. Lap, 100m de haven buiten en we hadden al prijs. Gelukkig kwam net na ons een ander zeiljacht de haven buiten en was de schipper zo vriendelijk om ons een lijntje te gooien. 2 minuten later waren we los en konden onze weg verder zetten.

Het deed me direct terugdenken aan het vorige zeiltochtje, ook met Kristof.  En toen zaten we ook ineens vast. Het deed me besluiten dat Kristof me ongeluk brengt. 🙂
Grapje natuurlijk, het Grevelingenmeer is op sommige plaatsen echt niet diep, je moet er steeds je hoofd goed bijhouden. Laat het een aandachtspunt voor de toekomst zijn.

Maar goed, eens we ‘het gat’ uit zijn worden de zeilen gehesen en kan de motor uit. De stilte overvalt ons en mooi aan de wind snellen we het Grevelingenmeer over, vergezeld van de traditionele jenever. De vaargeul in tussen de Ossehoek en de Hompelvoet, scherp aan de wind naar ‘De Punt en dan recht naar Port ZĂ©lande.  Mooi de voorlopige box B1 – 24 in en aangemeerd. Nadien nog verlegd naar box C1-47. 

  • Fotoshoot 2015
Svane

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *